TUFA management wint zeer spannende 8-doelpuntenwedstrijd

6 maart 2013

Het management team van de Tamale Utrecht Football Academy heeft vandaag het Stanbic Bank team met 6-2 ingemaakt. Dit gebeurde in een vriendschappelijke wedstrijd ter ere van de Onafhankelijkheidsdag die gespeeld werd op het Kasalgu Academy complex.

Twee goals van TUFA accountant Alhassan Haruna en Teacher Ali bewezen de dominantie van TUFA in een erg spannende wedstrijd waarin enkele stijlvolle doelpunten genoteerd werden. De twee teams leken even sterk in de eerste helft. Stanbic bank scoorde vanaf de middenlijn een adembenemende gelijkmaker  die doelman Adam verraste. Dit gebeurde net nadat TUFA de leiding had genomen met een doelpunt van Coach Abdulai

De Kasalans verdedigeden zich krachtig. Chief Scout Muazz Choo hield de aanvallen van het bezoekende team op afstand met kleine dreigementen binnen het doelgebied van Tamale Utrecht.

Malaika, de wissel van TUFA die in de tweede helft werd ingezet, scoorde vanuit een goed doordachte vrije trap van buiten het strafschopgebied.Een schot van TUFA’s Technisch Directeur, Jawhari BabaDuah, die voortkwam uit een terugstuiterende bal van Teacher Ali, completeerde de buit.