TUFA moet verder nadat kwalificatie voor de na-competitie mislukt is

25 maart 2014

Trainer Mumuni Gamel had geen moeite om zijn hardwerkende team te verdedigen nadat Tamale Utrecht met 3-4 van Wa Africa United op eigen grond had verloren. De wedstrijd die woensdag gespeeld werd, was de laatste van de wedstrijden van groep 1A  in de Eerste Divisie competitie. Door dit verlies gaat Tamale Utrecht niet door naar de na-competitie.

Het rood-witte team had een winst en een goed resultaat van de laatste wedstrijd tussen de andere teams nodig om zich voor de na-competitie te kwalificeren. Maar het team uit Wa haalde hen hardhandig uit die droom.

Tamale Utrecht stond voor de rust op een  2-0 voorsprong. Maar een energieke Africa United kwam terug met twee felle doelpunten, voordat aanvaller Salifu Nuhu Utrecht weer op een voorsprong bracht. De twee doelpunten die Africa daarna binnen vijf minuten na elkaar scoorde betekende voor Utrecht definitief dat ze de na-competitie niet gehaald hadden.

Ondanks dat ze niet doorgaan, sprak trainer Mumuni Gamel vol lof over de inspanningen van zijn team tijdens deze laatste wedstrijd.

“Ik moet mijn team feliciteren,” vertelde Gamel onze reporter. “Zij hebben hun best gedaan en we kwamen erg dicht bij een overwinning, vooral in de eerste helft toen we voor stonden.”

“Wij hebben wel moeten inleveren door het verlies van spelers [door blessures], maar het team heeft verantwoordelijkheid getoond door deze moeilijkheden te overwinnen.”

“We moeten deze bladzijde omslaan. We hebben nog steeds een belangrijk hoofdstuk over voor het volgende seizoen. We moeten overtuigd zijn van ons eigen kunnen binnen de competitie. Het is niet makkelijk om in de Eerste Divisie te spelen, maar mijn jongens hebben laten zien dat zij zelfs op het hoogste niveau kunnen wedijveren.´