Jonge Kasalans verslaan Gumani FC totaal terwijl de senioren hemels spelen

11 november 2012

Het Tamale Utrecht Football Academy U-13 team noteerde vandaag haar hoogste score in één wedstrijd door Gumani FC te verpletteren met 12-3 in een vriendschappelijke wedstrijd die op het Kasalgu Academy complex gespeeld werd.

Doelpunten van Mohammed Rashid, Mohammed Naeem, Abubakari Sadat, Sulemana Lateef en Ibrahim Lukman zorgden voor een score van 8-2 voor de jonge Kasalans aan het eind van de eerste helft.

TUFA bleef domineren in de tweede helft met ongeveer 80% balbezit tijdens het spel. Spits Mohammed Naeem en Mohammed Rashid werden door respectievelijk Alhassan Sherif en Kyewie Aaron vervangen die ook doelgericht speelden voor het thuis team. Het bezoekende team scoorde nog een troostdoelpunt waar ze het spel mee afsloten.

Ondertussen was het TUFA Eerste Divisie team teruggekomen naar hun favoriete Kasalgu Academy Complex met een verbeterd en goedgecoördineerd spel dat er voor zorgde dat ze Shendi FC met 3-0 versloegen.

Het thuisteam nam een voorsprong nadat de vaardige middenvelder Alidu Yakubu zijn vleugelman wist te omzeilen om dicht bij het doel te scoren. TUFA leek meer vastberaden en strijdlustig dan bij hun eerdere ontmoetingen en reageerde goed op de strategie waar de coach voor gekozen had.

De tweede helft werd voor het thuisteam met een tweede doelpunt van spits Hamza Basit afgesloten.