TUFC herstelt zich en wint in de eerste divisie van de competitie

29 januari 2012

Mohammed Alhassan in een van de schoten van TUFC op doel

Tamale Utrecht FC vocht zich terug van een één-nul achterstand en versloeg Yeji Juventus met 2-1, zondag in hun eerste wedstrijd in de eerste divisie. De uitspelers namen de leiding in de wedstrijd nadat verwarring in de verdediging van TUFC zorgde voor balverlies: die bal belandde in het net.

TUFC slaagde er meermalen niet in te scoren, al bevond het spel zich het grootste deel van de eerste helft op de helft van de jongens van Yeji. Spits Nana Ackon kreeg een kans om zijn club TUFC weer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot miste.

In de tweede helft werden Nana Ackon en de worstelende middenvelder Alhassan Kalusha vervangen door Alidu Yakubu and Alidu Mohammed Awal. TUFC bleef dominant over de bezoekers en werden in de 65ste minuut beloond toen Jafaru A. Somed uithaalde in de kruising van Tuarik Musah en Juventus’ voorsprong beëindigde. Jafaru wist in blessuretijd het tweede doelpunt voor TUFC te scoren nadat de snelle Vincent Dey in het penalty-gebied werd neergehaald.

Ongeveer 2000 toeschouwers waren getuige van de wedstrijd in het Tamale Sports stadium, met een capaciteit voor 21.000.

In gesprek met tufaghanafc.com gaf assistant-coach Muniru Aziz toe dat het geen gemakkelijke wedstrijd was geweest. ‘Als we onze kansen in de eerste helft hadden verzilverd, had het scorebord er heel anders uitgezien. We waren beter, maar worstelden met bereiken van resultaat.’ Hij ging verder: ‘De vervangingen op het middenveld boden ons ook een opening in de strakke verdediging van de tegenstander, waardoor we konden winnen.’