Utrecht verslaat Dynamos FC met 3-1 door hattrick van Nuhu Salifu

9 maart 2014

Tamale Utrecht is zondagmiddag naar de vierde plaats op de lijst in groep 1A van de Eerste Divisie competitie gestegen na een overtuigende 3-1 overwinning. Zij speelden tegen het met degradatie bedreigde FC Dynamos op het complex van de academie.

Drie doelpunten in de tweede helft van topaanvaller Salifu Nuhu verhoogde de druk voor het met degradatie bedreigde team.

Dynamos begon het spel voorin het veld, maar Utrecht reageerde met een dreigende tegenaanval.

Hun lovenswaardige drie-eenheid vooraan, Razak Patrick, Baba Mubarak en Nuhu lieten meer samenspel zien dan in eerdere wedstrijden, maar het was Nuhu die Utrecht na 16 minuten bijna een voorsprong gaf.

De goalkeeper van het bezoekende team zorgde er voor dat ze na een half uur nog steeds gelijk stonden, doordat hij een krachtig schot van Salifu Nuhu buiten het doel wist te houden.

Maar goalkeeper Alhassan Tahiru kon niks beginnen tegen de openingsdoelpunt dat in de 53e minuut gescoord werd. Nuhu’s vrije trap boog af richting doel via een verdediger op 7 meter afstand van de doelman. Daardoor werd zijn negende doelpunt van dit seizoen een feit.

Dynamos had vijf minuten later een gelijkmaker kunnen scoren toen Hanan ‘m van dichtbij probeerde in te koppen .

Daarvoor had Adams Baidou met zijn rug naar het doel toe al een duel met Jacob gewonnen waardoor de bal zo’n 11 meter van het doel terechtkwam.

Gelikt samenspel tussen Razak Patrick en wissel Alhassan Abdulai leverde Utrecht een strafschop op nadat de voormalig Bazooka vleugelspeler neergehaald werd toen hij een verdediger probeerde te passeren. Nuhu zette deze strafschop koeltjes in een doelpunt om waarmee hun voorsprong groter werd.

Dynamos kwam in de 70e minuut wel terug met een goal. Maar Nuhu completeerde zijn hattrick toen de vrije trap die hij het strafschopgebied uitstuurde op een speler afketste en rechtstreeks het net inging waarmee de winnaar was bepaald.

Utrecht staat nu gelijk met Guan en Africa United, met nog twee wedstrijden te gaan. De teammanager, Alhassan Habib, denkt dat het team het zo goed als gehaald heeft.