U-17 team FC Utrecht sluit bezoek aan TUFA af met indrukwekkende overwinning in laatste wedstrijd

16 december 2013

Het U-17 team van FC Utrecht heeft hun bezoek aan de Tamale Utrecht Football Academy glorieus afgesloten door een hard bevochten overwinning van 4-3 op hun tegenstanders in het sportstadion van Tamale op maandagochtend. Twee vroege doelpunten van Nick en de in Marokko geboren Karim Loukili zorgden dat FC Utrecht een duidelijke voorsprong had en een derde in de tweede helft deed het doen lijken dat TUFA veroordeeld was tot hun tweede nederlaag van het toernooi. Maar de kansen veranderden toen Mohammed Rashid reageerde met twee snelle doelpunten binnen 5 minuten.

Een tactische wissel door Cloudio Braga, de FC Utrecht coach, veranderde dingen voor het uitteam toen één van de wissels, Emeri Bal, een kruising van Anthony Berenstein in een doelpunt omzette. Tijn Wicherink verzegelde de winst later met een mooi doelpunt waarmee ze weer tot een voorsprong van 2 doelpunten kwamen. Mohammed Rashid was weer in de buurt om een penalty voor TUFA te scoren, wat hem echter niet lukte.

Tijn Wicherink werd tot beste speler van het toernooi gekozen, terwijl Mohammed Rashid tot topscoorder werd uitgeroepen, nadat hij drie doelpunten tegen FC Utrecht had gemaakt in de laatste wedstrijd. De U-17 kampioenen van de noordelijke regio gingen met gouden medailles naar huis nadat ze het toernooi boven FC Utrecht eindigden op doelsaldo. Aan het eind van het toernooi namen alle deelnemende teams een trofee en de door hen verdiende medailles mee.