TUFA wint sensationele wedstrijd met vijf goals

22 juni 2012

Het eerste divisie team van de Tamale Utrecht Football Academy kwam sterk terug na een teleurstellend optreden gisteren met 2-1 winst tegen Victory Stars, toen zij vandaag Dynamos FC met 4-1 inmaakten op het Kasalgu complex.

De thuisclub nam vroeg controle over het spel en zag haar inspanningen beloond toen Jafaru A Somed’s aanval door de handen van de doelman glipte, zodat zijn team een voorsprong kreeg.

Jafaru A. Somed greep het tweede doelpunt na het afmaken van een kleine voorzet van Yakubu Alidu die links een briljante sprint maakte en de voorzet gaf zodat Jafaru kon scoren.

De Kasalans probeerden meerdere keren op het doel te schieten na een goed spel op het middenveld,noemenswaardig voor het team. Alhassan Kalusha en Tuarik Musah zorgden voor de ammunitie voor het team op het middenveld, terwijl Jafaru A. Somed en Saeed Muttalib het het bezoekende team moeilijk maakte met hun verdediging, maar konden de achterkant van het net niet meer raken om de eerste helft met meer dan 2-0 te beëindigen.

Aanvoerder Mohammed Awal Issah bekroonde een geweldige dag rechts achter met een lang schot van buiten het strafschopgebied waarmee hij gelijk na de rust het derde doelpunt maakte.

De tweede divisie finalist van afgelopen jaar en huidige leider in zone 1A van de tweede divisie competitieslaagde er niet in om het gevecht met de thuisclub te winnenen stond het vierde doelpunt toe toen verdediger Wadudu Fuseini een hoekschop met zijn hoofd bovenin het net zond.De lange, sterke verdediger speelde een uitmuntend spel met zijn medeverdediger Alhassan Mohammed op het middenveld.

Het bezoekende team kreeg ver in de tweede helft door een verdedigingsblunder een troostpunt geschonken.