Grote overwinning RTU!

2 mei 2011

De hoop van Real Tamale United om de Ghanese Eredivisie te overleven werd afgelopen maandag verder versterkt toen de club in het Tamale Sports Stadium een verbazingwekkende 4-0 overwinning boekte op de 10-mannen van Ebusua Dwarfs. Spits Benjamin Boateng maakte de openingsgoal door in de zevende minuut van dichtbij op doel te schieten.

De thuisploeg had daarna enorm veel balbezit maar slaagde er pas na de 20e minuut in om één van de vele kansen te benutten, toen left back Owusu Bephah de 2-0 scoorde, zijn eerste goal voor RTU. RTU bleef het spel domineren totdat spits Sumaila Nyaya met een lange pass vlak voor de rust de derde goal scoorde. De laatste keer dat Nyaya voor RTU scoorde was vier maanden geleden tegen Hearts of Oak in het Ohene Gyan stadion.

Na de rust probeerden de Dwarfs het tij te keren wat resulteerde in een penalty na 60 minuten speltijd, maar het lukte Bismark niet om te scoren. Tot overmaat van ramp voor de Dwarfs moest Kweku Mensah het veld voortijdig verlaten toen hij een tweede gele kaart kreeg voor een gevaarlijke tackle op Benjamin Boateng. De thuisploeg zette haar indrukwekkende spel onverminderd door wat leidde tot een tweede doel van Benjamin Boateng.

Andere resultaten van de GLO-Eredivisie: Hearts of Oak 3-0 BA Stars, King Faisal 1-0 Chelsea, Arsenal Brekum 1-0 All Stars, Ashgold 2-0 Liberty, Medeama sc 2-1 Mighty Jets, Lions-Kotoko (afgelast wegens regen), Aduana-New Edubiasi (afgelast wegens regen).