Teleurstelling bij Tamale Utrecht door 0-0 gelijkspel tegen Guan United waardoor kwalificatie voor na-competitie niet zeker is

16 maart 2014

De zondag in het sportstadion van Tamale gespeelde wedstrijd tegen stadsrivaal Guan United was voor Tamale Utrecht een tegenvaller. Door een 0-0 gelijkspel zullen zij niet automatisch gekwalificeerd worden voor de na-competitie.

Het was de zevende uitwedstrijd zonder winst voor het rood-witte team. Maar de kansen voor Guan op een plaats in de na-competitie worden er ook niet beter op met hun voor een thuiswedstrijd magere resultaat.

Voortreffelijk spel gaf Razak Patrick de kans om voor Utrecht tijdens een felle strijd een voorsprong te nemen, maar een evenzeer brilliant spel van de voormalig Utrecht doelman Wahab Danladi was de redding voor Guan United. Het bezoekende team werd behoorlijk gehinderd door de doelman van het thuisteam. Hij stopte schoten op korte afstand van Iddrissu Osman, Razak Patrick en Abdulai Alhassan.

Utrecht’s blunder om een zevende uitwedstrijd op rij te verliezen wordt een beetje goedgemaakt door hun 3-1 overwinning op FC Dynamos afgelopen zondag. Maar ze zijn op de groepslijst gezakt door de overwinning van Wa Africa United van RTU afgelopen zaterdag.

Na alleen maar een lichte dreiging in de eerste helft, was Utrecht na de rust aanvallender, waarbij Wahab aanvallen van Razak en Osman wist te stoppen.

Razak had de beste gelegenheid om te scoren voor het thuisteam en hij had geluk dat Guan United twee mooie kansen voorbij liet gaan waarmee het spel geleidelijk uitmondde in een onvermijdbaar gelijkspel.

Als Guan United hun laatste wedstrijd verprutst, kan Tamale Utrecht zeker door naar de na-competie als zij met een goede winst Wa Africa United verslaan.