Eerste Divisie – zware teleurstelling voor Hamza Mohammed: laat doelpunt voorkomt winst voor RTU

23 februari 2014

Door een onverwacht doelpunt van het Eerste Divisie team van Tamale Utrecht tegen het eind van de wedstrijd, eindigde het duel in het sportstadion van Tamale vandaag in 2-2 gelijkspel. Het lijkt er op dat Hamza Mohammed de rol van Alhassan Dawuo als assistent manager van RTU heeft overgenomen. Maar de voormalig Black Stars middenvelder liep de winst die zo nodig was voor zijn team, mis.

Wissel Abdulai Alhassan [Abu Imoro] speelde een belangrijke rol tijdens het toewerken naar het tweede doelpunt. Hij wist de verdediging van het thuisteam aardig te pesten. Abu werd voor Mohammed Song ingezet  en het effect daarvan werd snel duidelijk door zijn aanval op doel na een bal door het midden van Tawrik.

Ofschoon Abu stabiliteit in het spel bracht toen Utrecht de controle had, was het ‘man of the match’ Razak Patrick die de show stal. Met zijn snelheid en onverstoorbaarheid wist hij met nog maar 6 minuten te gaan een doelpunt te scoren zodat hij de ’Pride of the North’ van een overwinning weerhield.

Abdul Rahaman en Hashim hadden tegen de 9e minuut al voor een 2-0 voorsprong gezorgd, maar het lukte het thuisteam niet om daar voordeel mee te behalen. RTU had in de eerste helft de controle over het spel waarbij ze tot twee keer toe nog dicht bij doel kwamen door aanvallen van Wisdom Kelly en Solomom Grant. Utrecht bleef echter onverstoorbaar tot in de 30e minuut Nuhu Salifu en Razak Patrick gebruik maakten van een vrije bal op het middenveld om met 1 punt in te lopen.

Utrecht manager Mumuni Gamel, die optimistisch blijft over de kansen van het team sinds hij daar de leiding heeft genomen, besloot kort voor het einde van de eerste helft  Abu in te zetten. De aanvaller zorgde voor een enorme opleving van zijn team.

Zij domineerden de tweede helft en hadden aardig wat kansen terwijl RTU het rustig aan deed en tevreden leek met alleen het verdedigen van hun voorsprong.

Maar hun gebrek aan ambitie kostte hen uiteindelijk de winst. Razak Patrick, die tijdens de dag echt uitblonk, scoorde voor Utrecht van dichtbij.

Utrecht blijft op de 4e plaats staan, 1 punt verwijderd van de op de tweede plaats staande Wa Africa United. Zij zullen aanstaande zondag naar Bolga gaan in hun voortzetting van de strijd zich te kwalificeren voor de nacompetitie.