Bazooka geeft Tamale Utrecht geen problemen tijdens Eerste Divisie competitie

16 februari 2014

Het Eerste Divisie team van Tamale Utrecht blijft met RTU en Wa Africa United tot de top van de Eerste Divisie groep 1A behoren. Zondagmiddag behaalden ze met weining problemen een 3-1 overwinning op het complex van de Academy.

De mannen van trainer Mumuni Gamel begonnen onder behoorlijke druk aan de wedstrijd, omdat hun top 3 rivalen zaterdag allebei hun respectievelijke wedstrijden hadden gewonnen.

Utrecht reageerde echter op een voortreffelijke manier met zelfverzekerd spel, waardoor Bazooka, het team dat gedegradeerd dreigt te worden, tot een vijfde nederlaag in de competitie gedoemd was.

Na wat moeizame eerste 30 minuten, scoorde Salifu Nuhu in de 40e minuut het eerste doelpunt voor het thuisteam. Nadat hij eerder een aantal kansen had laten liggen, vooral in de eerste vijf minuten van de wedstrijd, scoorde hij nu na een mooie voorzet van vleugelspeler Razak Patrick vanaf de linkerkant.

Twee minuten na het openingsdoelpunt zette Razak Patrick zijn naam op de scorelijst door de voorsprong te verdubbelen na een gevaarlijke actie van aanvoerder Vincent Deyi.

Tamale Utrecht had even later een derde toe moeten voegen, maar Razak’s prachtige schot dat recht door de verdediging heensneed, week op een of andere manier ver buiten de doelpaal af.

De doelman van het bezoekende team wist een volgend mooi schot op doel van Razak, die de verdediging van Bazooka aardig wist te treiteren, goed te stoppen. Utrecht bleef het beste uit het spel halen, waarbij Vincent Deyi tot twee keer toe de doelman tot slimme reddingen uitdaagde met lange afstandsschoppen.

Bazooka kwam terug in het spel en zette in het begin van de tweede helft een tijdje wat druk, dat hen uiteindelijk  een doelpunt in de 51 minuut opleverde.

Maar alle hoop van het bezoekende team om terug in de wedstrijd te komen ging na 81 minuten in rook op, toen Mohammed Song een indirecte vrije trap binnenin het strafschopgebied in een doelpunt omzette.