Abdulai Alhassan vraagt om consequenter spel nu TUFA terug is in de strijd

15 december 2013

Abdulai Alhassan heeft zijn zinnen op het samenstellen van een winnende run gezet nu dat het Eerste Divisie team van de Tamale Utrecht Football Academy  terug is in de strijd om te promoveren door een overwinning tegen Galaxy FC op het complex van de academie.

De voormalig FC Utrecht aanvaller was betrokken bij beide doelpunten waarmee TUFA in hun eigen achtertuin naar een 2-0 Eerste Divisie toernooi triomf gleed waarmee de druk op baas Mumuni Gamel na hun nederlaag tegen Bazooka afgelopen woensdag afnam.

Twee doelpunten in de tweede helft van de leidende aanvaller Nuhu Salifu in respectievelijk de 77e en 99e minuut verzegelden de punten. Maar de CEO van TUFA, die nog steeds een actieve speler binnen het team is, weet dat Tamale Utrecht nu consequenter moet gaan spelen als zij het gat met de top van de groep wil dichten.

Tamale Utrecht had maar drie punten gescoord van hun eerdere twee toernooiwedstrijden, maar aan de manier waarop ze Galaxy FC aan de kant zetten lijken vorm en vertrouwen terug te zijn.

De Kasalgu jongens staan nog steeds één punt achter topleider RTU die Bazooka met 4-0 versloeg in het sportstadion van Tamale, maar zij hebben ervoor gezorgd dat ze niet een tweede Eerste Divisie wedstrijd verloren.

Abdulai Alhassan vertelde onze reporter: “Ik denk dat het een goed veelzijdig teamspel was en iedereen werkte samen en speelde goed voetbal.”
“Het waren twee goed gemaakte doelpunten en daar wil ik zelf graag zijn, vooraan spelen, maar ik ben gewoon blij om mijn aandeel te leveren.”’
“Nu hebben we de fundering gelegd en we willen er echt op gaan bouwen.”