Jonge Kasalans ronden Upper East toer af

17 maart 2013

Inusah Adnan in volle vlucht op de linker flank

Tamale Utrecht U-13 heeft een twee-daagse rondreis door de Upper East afgerond. Het jeugdteam speelde twee wedstrijden tijdens de rondreis en bezocht de krokodillenvijver in Paga. De jongelingen speelden tegen het regionale Upper East U-13 selectieteam en wonnen zaterdag met een nadrukkelijke 5-2 van het thuisteam.

Tamale Utrecht had in het begin moeite om zich aan hun tactiek te houden, schijnbaar door de harde ondergrond waarop ze speelden in het Bolga Park. Het lukte hen echter om zich na tien minuten te hervinden en met dertien minuten hadden ze al een voorsprong. Tano Shadarck bereikte de lijn en plaatste een schot achterin het doel.

Shadrack liet zich op het middenveld gelden doordat hij met de harde ondergrond bekend is, aangezien hij uit dat gebied komt.

Na de rust versterkten vier door Coach Osman Rashid gewisselde vervangers het TUFA team. Dat trok de aandacht van de fans wat leidde tot de lofuiting ‘Barca boys’ door de thuisfans. Doelpunten gemaakt door Abubakari M. Sadat, Sulemana Lateef en twee door Ibrahim Lukman gaven een overtuigende TUFA winst.

Het lukte de jonge Kasalans om gelijkspel te spelen in hun tweede wedstrijd op zondag. In deze wedstrijd tegen het regionale U-15 team scoorden beiden teams in de eerste helft. Het thuisteam nam een voorsprong in de tiende minuut. Maar de vrije trap van linkerachterhoedespeler Abubakari Saddique misleidde de muur waardoor de bal achterin de hoek van het doel terechtkwam.

Eerder bezochten de jongens de krokodillenvijver in Paga en waren ze ook even bij de Ghana-Burkina Faso grens.