Jafaru doelgericht bezig bij de Tura Magic overwinning

9 maart 2013

Een doelpunt van Jafaru Somed en twee voorzetten van landgenoot Alhassan Kalusha zorgden zaterdag voor een 3-1 overwinning voor Tura Magic tegen Mighty Gunners.

Ondanks dat ze aan het begin van de dag bij de laatste drie op de lijst hoorden liet Mighty Gunners het thuisteam flink schrikken in de eerste helft. Zij namen namelijk een voorsprong nadat Vernon KLaazen in de 12e minuut een pass doorliet.

Tura Magic reageerde in 7e minuut van de tweede helft met een gelijkmaker. Middenvelder Alhassan Kalusha speelde op een handige manier een pass naar Tamunua Keimuine die daarop van binnen het gebied scoorde.

Het thuisteam nam de leiding met een schot van Jafaru Somed vanaf de hoek van het gebied in de linker benedenhoek van het doel.

Dat wakkerde een gevoel van overwicht bij het thuisteam aan, waarbij Alhassan Kalusha het spel op het middenveld onder controle hield en zorgde dat het verlies van het bezoekende team een feit werd toen zijn pass door Friday Samu werd afgemaakt.