Hamisu Issah’s kracht leidt Tamale Utrecht naar de overwinning

24 februari 2013

Hamisu Issah, die op meerdere plekken inzetbaar is, scoorde zondag zijn debuut goal voor Tamale Utrecht in de Eerste Divisie Competitie op het Kasalgu Complex. De Kasalans, die in eerste instantie met één doelpunt achter stonden, wonnen de wedstrijd tegen Toende United uiteindelijk met 2-1.

Het was het bezoekende team dat een snelle voorsprong nam in de 10e minuut, net nadat het doelpunt van Adam A. Basit ongeldig was verklaard wegens buitenspel.

Iddrisu Osman zorgde binnen het strafschopgebied in de 30e minuut voor de gelijkmaker. Hamisu Issah scoorde in de 55e minuut waarmee de overwinning voor Tamale Utrecht een feit werd.

Hamza Basit kwam dicht bij een doelpunt in de 4e minuut toen hij binnen het strafschopgebied de bal kreeg toegespeeld. Maar zijn mislukte poging om te schieten voorkwam dat TUFA al vroeg de leiding nam.

Aanvaller Adam A. Basit lukte het ook om binnen het strafschopgebied vanaf rechts aan te vallen. Zijn schot kwam voorbij de keeper, maar kuste de doelpaal. Iddrisu Osman deed ook verschillende pogingen om in de tweede helft opnieuw te scoren, maar slaagde daar niet in.

Het thuisteam was duidelijk in geode vorm voor de rust en hield vanaf het begin het bezoekende team op afstand. Ze bleven in de tweede helft ook goed balbezit houden, maar waren teleurstellend bij het doel.