Hearts verdringen Tamale Utrecht in FA Cup

17 februari 2013

Vandaag is het Accra Hearts of Oak zonder problemen gelukt om zich bij de laatste 32 in de MTN FA Cup competitie te voegen. Zij wisten met een nadrukkelijke 3-0 van Tamale Utrecht Football Academy te winnen in het Tamale Sports Stadium.

De Phobians scoorden alle drie de doelpunten in de tweede helft, na zich door de eerste helft heen geworsteld te hebben. De Kasalans speelden tactisch een goed spel in de eerste 45 minuten, maar verloren na de rust hun concentratie waardoor ze hun gast de kans gaven het spel te domineren.

De nieuw gecontracteerde James Bissue van Accra Hearts of Oak scoorde met een fantastische vrije trap die het hoofd van Wadudu Fuseini schampte en zo in het net terecht kwam. Daarmee maakte hij het eerste doelpunt voor zijn team. Windfil Kwabena voegde de tweede toe voor Hearts. Voormalig RTU rechtsachter Owusu Bempah pikte de derde om hun voorsprong te bevestigen.

Bij de andere wedstrijden werd Real Tamale United uitgeschakeld toen ze met 3-0 van Aduana Stars in Dormaa verloren. Tamale Liberty Babies en Dynamos FC lukte het niet om de volgende ronde te halen. Ze verloren beiden met 4-0 tegen respectievelijk Prestige FC en King Faisal.

De jonge Kasalans wonnen hun vriendschappelijke wedstrijd tegen het Republicans jeugd team met 2-1. Deze wedstrijd werd voorafgaand aan de TUFA – Hearts wedstrijd gespeeld.