Vincent Deyi scoort voor TUFA en krijgt rood

10 februari 2013

Vincent Deyi draait zich van een verdediger af

De aanvoerder van het Eerste Divisieteam van de Tamale Utrecht Football Academy, Vincent Deyi, scoorde zaterdag vanuit een vrije trap op 27 meter afstand. Door de 1-0 overwinning op Galaxy FC die daarmee in de Tamale Stadium annex behaald werd, werd de eerzucht van de Kasalans weer hersteld.

De Kasalans hadden niet veel tijd nodig om over het 2-0 verlies tegen Guan United van afgelopen weekend te komen. Ze namen al vroeg in de wedstrijd de leiding in het spel. Yussif Abdul Basit liet zich duidelijk op het  middenveld zien en werd in de 6e minuut aan de linkerkant tijdens een aanval op een afstand van 27 meter van het doel neergehaald. Vincent Deyi nam deze vrije trap met een woeste aanval die in de 7e minuut het doel deed klapperen.

De wedstrijd kende veel spannende momenten en onrust die herinnerden aan eerdere duels tussen de twee teams. Er werden drie rode kaarten uitgedeeld.

Vincent Deyi werd er uitgestuurd omdat hij zijn tegenstander van achteren aanviel. De door TUFA aan Galaxy FC uitgeleende doelman, Sulemana Firdaus, werd weggestuurd nadat hij Adam Abdul Basit net buiten het strafschopgebied onderuitgehaald had om hem een schot op het doel te ontnemen. Galaxy verloor een andere speler nadat hij twee waarschuwingen had gehad.

Tamale Utrecht’s verdediging was tactisch en ze wisten de aanvallen van de tegenstander goed te bedwingen. Ook creeerden ze veel kansen om te scoren, maar daar werd slordig mee omgegaan. Het bezoekende team had een mooie kans om hun score omhoog te halen in de 48e minuut, maar Iddrisu Osaman schoot te ver naast het doel terwijl hij alleen de keeper tegenover zich had.

Het lukte aanvaller Adam Basit ook om de doelman te omzeilen, maar niet om zijn schot goed op het doel te richten in de 80e minuut.

Galaxy FC teisterde het gebied rond het TUFA doel om de gelijkmaker te scoren die noodzakelijk was. Maar de TUFA verdediging bleef ferm tot scheidsrechter Ayoo Luk het einde van de wedstrijd floot.