Adam Abdul Basit stelt eerste winst veilig

15 januari, 2013

Een half voor het einde van de westrijd stelde spits Adam Abdul Basit TUFA’s eerste winst van het seizoen veilig tijdens een spannende eerste wedstrijd van het seizoen tegen Bazooka FC.

De Kasalans stelden uitstekend spel ten toon en hadden een kans op 2-0 voorsprong ware het niet dat Vincent Devi in de veertigste minuut op de lat schoot.

Het bezoekende team was sterker in de twee helft waarin het lukte om door TUFA’s verdediging door te dringen, echter de tegenstanderd konden geen serieuze kansen afdwingen.

De wissel tussen Baba Mubarik en Abdulai Alhassan veranderde de wedstrijd in het voordeel van TUFA door Alhassans voortdurende dreiging naar de verdidging van Bazooka,  wat tot daverend applaus van de fans leidde.

Met deze 1-0 winst dringt Tamale Utrecht door tot de 64e ronde van de FA Cup, waarin 16 teams zullen strijden voor een plekje naar de volgende ronde..

Taurik Musah, centrale verdediger, werd verkozen tot man van de wedstrijd.