Jafaru Somed’s aanval tilt Tura Magic van de bodem

3 december 2012

Aanvaller Jafaru Abdul Somed heeft voor het eerst voor een belangrijke winst voor Tura Magic gezorgd met een doelpunt waardoor Eleven Arrows in de namibische competitie met 2-1 werd verslagen. Daarmee eindigden ze net iets hoger dan het laagste team van de twaalf clubs in de competitie.

De uitgeleende Tamale Utrecht speler had helaas moeite om speeltijd te krijgen na acht wedstrijden in de Namibische Eredivicie met zijn landgenoot Alhassan Kalusha. En dat terwijl hij  dodelijk spel had gespeeld tijdens de vriendschappelijke wedstrijden in het voorseizoen

Jafaru maakte het tweede doelpunt in de 30e minuut nadat Junias Theophilus het thuisteam een voorsprong had bezorgd in het Sam Njouma stadion. De Nigeriaanse aanvaller Edom Dominic zorgde voor een doelpunt voor de Arrows om de eerste helft mee te beëindigen.

De tweede helft eindigde in een impasse, omdat het beide teams niet lukte om een doelpunt aan hun score toe te voegen. Middenvelder Alhassan Kalusha bleef op de bank zitten.

De overwinning zorgde er voor dat Tura Magic gelijk komt met Mighty Gunners met zeven punten, terwijl Rundu Chiefs onderaan blijven staan met één punt.