Sensationele Mubarak ‘Messi’ – held in TUFA overwinning vriendschappelijke wedstrijd

2 december 2012

Mubarak Baba

De Tamale Utrecht Football Academy ontdekking Baba Mubarak ‘Messi’ was het middelpunt van het gebeuren in een spannende vriendschappelijke wedstrijd zondag.  De Kasalans wonnen met 2-1 van Kumbungu Binbeng FC op het Kumbungu SHS veld.

De vriendschappelijke wedstrijd die voor een week eerder gepland stond en toen was afgezegd, was opnieuw geregeld voor dit weekend door de twee clubs nadat een andere wedstrijd tussen TUFA en Dynamos FC was afgezegd.

De aanwezige menigte op het veld was opgetogen en vol bewondering voor de linksvoetige Baba Mubarak die tijdens de tweede helft in het spel werd gebracht voor Iddrisu Osman wegens zijn inzicht. De 15-jarige verblindde de toeschouwers met zijn bijzondere handigheid die ze met plezier deed denken aan Barcelona’s Lionel Messi en kreeg de menigte elke keer aan het juichen als hij de bal aan zijn voeten had.

Mubarak bracht magie in het spel toen hij een geretourneerde bal van Adam A. Basit aannam en door de verdediging van het bezoekende team heen zwenkte. Hij draaide de bal scherp de verre hoek van het doel in om de gelijkstand tussen de twee teams te breken, waardoor het park uit hun dak ging.

Het bezoekende team behaalde al eerder een doelpunt uit een vrije schop waarmee ze de score weer gelijk brachten in de tweede helft nadat er in de eerste helft niet gescoord was. Tamale Utrecht ’s Alidu Yakubu had daarvóór het verweer van de doelman afgestraft met een doelpunt, zodat zijn team een voorsprong had gekregen.