TUFA 2 - Sky FC 1

16 november 2012

De Tamale Utrecht Football Academy liet vandaag haar dominantie over Tweede Divisie team Sky FC zien door een vriendschappelijke wedstrijd die op het Tamasco veld werd gespeeld met 2-1 te winnen.

Het TUFA aanvalsduo Hamza Basit en Issahaku Abdul Kadiri zorgden beiden voor een goal, één in beide helften. Daarmee gaven ze TUFA een welverdiende winst van een wedstrijd waarin de Kasalans letterlijk doelbewust speelden.

De jongeling Alidu Yakubu had de pech geen derde doelpunt voor TUFA te kunnen noteren, doordat zijn vrije trap maar net het doel miste. Eerder in de eerste helft had Iddrisu Osman, die terug is na een blessure, de lat geraakt. Dit tot opluchting van het bezoekende team.

Het bezoekende team kreeg uiteindelijk nog een troost tegen het eind van het spel doordat doelman Mubarik Jebdon hun eerste gerichte schot niet tegen kon houden.