Iddrisu Nafiu scoort debuut doelpunt tijdens door TUFA gewonnen wedstrijd

9 november 2012

De WA FC speler Iddrisu Nafiu die bij de Tamale Utrecht Football Academy op proef speelt, plaatste vandaag de bal half vollerend van buiten het strafschopgebied achterin het net. Daarmee zette hij zijn naam op de scoorderslijst van de 4-2 overwinning tegen Tampe Kukuo Gangdu FC op het Tamasco veld.

Het bezoekende team nam een voorsprong in de eerste helft door een treffer van Simon Blaise die met zijn rechtervoet doelman Mubarik Jebdon versloeg, nadat het de TUFA verdedigers niet was gelukt om de slungeligeaanvaller in te halen.

De stand werd voor TUFA weer gelijk gebracht door Vincent Deyi met een treffer van dichtbij, die het net bovenin raakte.

In de tweede helft werd Baba Shehu, die een moeilijke wedstrijd had, gewisseld voor Adam Ibrahim. Alidu Yakubu en Vincent Deyi werden bij andere wisselingen door respectievelijk Hamdan Yakubu en Hamza Basit afgelost.

De introductie van Hamdan Yakubu stabiliseerde de actie op het middenveld voor TUFA die daarna de leiding nam over het spel en haar tegenstanders naar hun eigen helft terugdwong. Gangdu haalde, gedwongen door de constante druk, Hamdan onderuit in het strafschopgebied wat TUFA een strafschop opleverde. Hamza Basit zette die om in een doelpunt waarmee hij TUFA een voorsprong gaf.

Iddrisu Nafiu scoorde het derde doelpunt voor TUFA terwijl Issahaku A. Kadiri er voor zorgde dat een overwinning voor de tegenstanders buiten hun bereik kwam met een lage bal in de verre hoek van het doel.