TUFA wint spannende 7-doelpuntenwedstrijd

2 november 2012

Het Eerste Divisieteam van de Tamale Utrecht Football Academy won vandaag met 5-2 van Jobaah II in een vriendschappelijke wedstrijd die op het Tamasco veld werd gespeeld.

De bezoekers  scoorden verbazingwekkend binnen vier minuten twee doelpunten en namen daarmee een voorsprong in het spel. De Kasalans  lieten zich hier echter niet door uit het veld slaan en herstelden zich met twee doelpunten van Hamza Basit en één door Hanif Donkor, zodat de eerste helft met 3-2 eindigde.

Hoofdcoach Osman Rashid maakte in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog wijzigingen in zijn team toen hij Vincent Deyi inzette voor de gewonde Iddrisu Osman en Hamdan Yakubu voor Mohammed Mutala.

Vervanger Issahaku A. Kadiri zette zijn naam op het scoreboard met het vijfde doelpunt, nadat Hanif Donkor de vierde had gescoord van buiten het strafschopgebied.

TUFA bleef doordringen in het gebied van de tegenstanders voor meer doelpunten, maar ging daar vóór het doel slordig mee om nadat ze de absolute controle over het spel hadden genomen.

De Kasalans zullen hun volgende vriendschappelijk wedstrijd aanstaande zondag tegen Victory Stars op hetzelfde veld spelen. De wedstrijd had eigenlijk op het Batco veld gespeeld zullen worden.