Onaangename uitslagen voor TUFA in weekend wedstrijden

30 september 2012

Het is de Tamale Utrecht Football Academy  niet gelukt om de vriendschappelijke wedstrijden dit weekend te winnen. Het U-13 team zag haar status van ‘onoverwinnelijk bij thuiswedstrijden’ aan gruzelementen toen zondag de Young Kotoko colts club met 4-2 van hen wonnen op het Kasalgu complex.

De jonge Kasalans hadden beter balbezit tijdens de eerste helft, maar zwakten af in de tweede helft tegen de veel oudere jongens van Young Kotoko. Het thuisteam maakte enkele onverwachte aanvallen op de helft van de tegenstander, maar kon van de weinige kansen die ze tijdens het spel hadden er slechts twee omzetten tot doelpunten. Kyiwie Aaron en Mohammed Abdul Majeed scoorden voor Tamale Utrecht.

Ondertussen was het senioren team van TUFA bijna gechoqueerd afgelopen vrijdag op hun thuisbasis tijdens een wedstrijd tegen Tamale FC die volledig gedomineerd werd door het thuisteam. Gelukkig kon Alidu Yakubu door zijn inspanning TUFA een gelijkmaker geven.

Tamale FC kreeg een voorsprong in de elfde minuut door een eigen doelpunt toen de keeper, Abdallah Yakubu, een pass van verdediger Najumideen Haruna doorliet. Het gastteam had een goede strategie en zorgde dat het thuisteam geen winst kon behalen uit  haar aanvallen binnen het strafschopgebied.

Basit Hamza had eerder in het spel al een gelijkmaker kunnen scoren voor TUFA toen hij alleen tegenover de keeper stond en zwakke schoten van Iddrisu Osman en Baba Shehu zorgden ook voor het ontbreken van precisie bij de aanvallen door het team. Tomimu Iddrisu, die veel moeite had met het spel, werd vervangen door Adam Abdul Basit waardoor het team werd aangespoord om beter te gaan aanvallen.

Alidu Mohammed  Awal en Hamdan Yakubu vervingen respectievelijk Baba Shehu en Iddrisu Osman. Tuarik Musah kon alleen maar de laatste tien minuten spelen toen hij ingezet werd om Alidu Yakubu te vervangen nadat de juweel van het middenveld de gelijkmaker voor TUFA had gescoord.