TUFA wint op sloffen en voorkomt degradatie

25 juli 2012

Vincent Deyi viert het tweede doelpunt van TUFA

Tamale Utrecht Football Academy stortte zich vandaag op Upper Easy United om met 3-0 te winnen in het Tamale Sportstadion. Daarmee vermijden ze degradatie uit de Eerste Divisie van het Ghanese voetbal.

De overwinning betekent dat ze in de Eerste Divisie competitie blijven en het volgende seizoen aan de MTN FA Cup competitie zullen deelnemen. Het Kasalgu complex zal dan hun thuisbasis zijn..

Tamale Utrecht’s top scherpschutter Jafaru A. Somed had maar negen minuten nodig om met een krachtig schot door de open handen van de doelman het thuisteam een voorsprong te geven. De bezoekers konden niet op tegen de onophoudelijke druk waar het thuisteam hen onder zette. Jafaru A. Somed kon daarom na vijfentwintig minuten opnieuw door hun verdediging dringen en de bal naar Vincent Deyi overspelen die daardoor scoorde.

De Kasalans waren in verwoestende vorm en bevonden zich voortdurend in de buurt van het doel van de bezoekers, maar maakten niet genoeg van hun kansen gebruik om hun score te verhogen. Man van de wedstrijd Jafaru A. Somed werd een doelpunt ontzegd. Zijn tweede goal werd niet werd toegekend doordat hij een overtreding had begaan tegen een Upper East verdediger.

Tamale Utrecht bleef dominant in de tweede helft, maar verloor de stoom op het middenveld. Coach Muniru Aziz reageerde daar snel op door Hamdan Yakubu en Alhassan Kalusha te vervangen door Alidu Yakubu en Alidu Mohammed om de boel weer op te zwepen.

Vervanger Alidu Yakubu bezegelde de overwinning voor zijn team na een voorzet van Jafaru A. Somed in de 76e minuut. De enthousiaste menigte begon te juichen toen scheidsrechter Anane Joseph floot om het einde van de wedstrijd aan te geven.

‘We speelden erg goed in het middenveld vandaag. De mogelijkheden die we op de bank hadden zitten gaven ons ruimte om na te denken en grijze gebieden in het team te herstellen.’ vertelde coach Muniru Aziz onze reporter.