TUFA maakt Shooting Starlets in

22 juli 2012

Sulemana A. Lateef (Messi) – Verkozen tot speler van de week

Tamale Utrecht U-13 heeft vandaag haar hoogste score in vriendschappelijke wedstrijden tot nu toe behaald. Zij verpletterde Shooting Starlets met 8-2 op het Kasalgu complex waarmee ze onoverwinnelijk blijft.

De jonge Kasalans begonnen al vroeg in de wedstrijd te scoren. Aanvoerder Mohammed Rashid maakte met een kruiswaartse trap vanaf rechts het eerste doelpunt. De jongeling scoorde nog geen 5 minuten later opnieuw.

Het spel werd eenzijdig toen de TUFA jongens hun gast ver achter zich lieten. Aanvaller Mohammed Naeem verhoogde zijn persoonlijke score tijdens de vriendschappelijke wedstrijden tot 9 met een doelpunt in de eerste helft.

Linksachter Mohammed Sadat zag zijn voordeel bij een blunder van de tegenpartij in hun strafschopgebied en schoot de bal buiten het bereik van de keeper. De scheidsrechter eindigde de eerste helft nadat Mohammed Sheriff met zijn rechtervoet de bal in het net had geschoten.

Na de rust gebruikte Coach Alhassan Rashid alle zeven wissels bij zijn ploeg, maar hij behield de 4-4-2 opstelling. Dat werkte in de tweede helft echter traag, waardoor het gastteam ook ruimte kreeg binnen het spel.

De Shooting Starlets kwamen pas laat in het spel in actie, maar het lukte hen wel om twee doelpunten te scoren nadat de jonge Kasalans opnieuw hadden gescoord.  De twee doelpunten van Iddrisu M. Shefiq en Sulemana A. Lateef brachten de eindscore op 8-2.

Sulemana A. Lateef werd tot TUFA U-13 speler van de week verkozen nadat de behendige aanvaller een fantastisch spel had laten zien gedurende de week.