Regen ruïneert, TUFA deelt buit

24 juni 2012

Abdulai Adam die een tegenstander achtervolgt

Het  is het ‘Onder-13’ team van de Tamale Utrecht Football Academy vandaag niet gelukt om hun status van  onoverwinnelijk team te behouden. Het Tiyumba Colts team slaagde er op het Kasalgu complex in om een gelijkspel van 2-2 te behalen in een wedstrijd die door stortregens geruïneerd werd.

Controle over de bal en het voortbewegen van de bal op het drassige veld was moeilijk vanwege de stortregens voordat de wedstrijd begon en de aanhoudende regen tijdens de wedstrijd. De twee teams waren overeengekomen om de wedstrijd pas te beginnen als de regen op leek te zijn gehouden en speelden door,  ondanks dat het onophoudelijke bleef regenen tijdens de wedstrijd.

De Kasalans begonnen de wedstrijd zonder problemen, maar haalden de eerste bal uit hun net nadat Tiyumba een vergissing bij de verdediging had gebruikt om vanaf de rechterkant te scoren.

Tamale Utrecht, geïrriteerd door het vroege schot op hun doel, begaf zich naar voren op zoek naar de gelijkmaker en was gezegend toen scherpschutter Mohammed Naeem de bal met zijn rechtervoet het net instuurde.

Mohammed Naeem scoorde opnieuw waarmee hij de jonge Kasalans een voorsprong gaf, maar deze goal werd tenietgedaan door Tiyumba waardoor de eerste helft voor beide teams met 2 doelpunten eindigde.

De tweede helft bracht frustrerende momenten voor TUFA die niet aflatende inspanningen vertoonde om een winst veilig te stellen, wat niet lukte vanwege de belemmering door het water op hun schoten en voorzetten totdat de wedstrijd beëindigd werd.

Mohammed Naeem, die 2 keer gescoord had, werd tot ‘Man van de wedstrijd’ van deze week gekozen.