‘Ons spel was onder het gemiddelde’ – Technisch Directeur

21 June, 2012

De Technisch Directeur van de Tamale Utrecht Football Academy mopperde over het spel van het eerste divisie team tijdens een vriendschappelijke  wedstrijd, ondanks dat ze donderdag met 2-1 wonnen tegen Victory Stars op het BATCO veld.

De thuisclub opende met een doelpunt in de eerste helft nadat het centrale verdedigingskoppel Mohammed Alhassan en Ali Umar het niet was gelukt om een tegenstander ervan te weerhouden om binnen het strafschopgebied te scoren.

De Kasalans hadden geen samenhang binnen het team en het lukte hen niet om als een eenheid te spelen, tot verbazing van de voetbalfans die hadden verwacht dat TUFA met een groter verschil van haar tegenstander zou winnen.

Echter, het was Victory Stars die de controle over de wedstrijd nam en het tempo bepaalde,haar gast achter zich latent op het veld.

De thuisclub zag er na de rust kalm uit, maar werd verrast toen bij een pass van Alhassan Kalusha, Abdul Wahab Mumuni wegglipte, een buitenspelval omzeilde en de bal met een lobje over de doelman heen speelde voor de gelijkmaker.

Het team van coach Nurudeen Shamuna begon bij het verdedigen haar concentratie te verliezen waardoor ze op een bepaald moment een doelpunt aan TUFA weggaf toen Abdul Mutallib Saeed, die buitenspel leek te staan, met een krachtig schot voor zijn team kon scoren

De TUFC Technisch Directeur, de heer Jawhari Baba-Duah, was echter niet tevreden over het spel van de TUFA spelers. Hij gaf aan dat de spelers nog veel te doen staat als zij een hogere professionele status in het voetbal willen bereiken.

Komende vrijdag speelt het team haar weekendwedstrijd op het Kasalgu complex tegen Dyanmos FC.