TUFC behaalt kleine winst – neemt het op tegen Al-ititfaq

14 juni 2012

Vandaag heeft het eerste divisie team van de Tamale Utrecht Football Academy het team van Ghana Senior High met 1-0 verslagen in een vriendschappelijke wedstrijd op het Ghanasco veld.

TUFC maakte het enige doelpunt van de wedstrijd met een erg boeiende eerste helft  voor het eerste divisie team.

De centrale verdediger Mohammed Alhassan, die rechts achter speelde, plaatste de bal met zijn rechtervoet in het net na een voorzet van Iddrisu Osman.

Het bezoekende team kwam ook dicht bij een doelpunt, maar een slechte samenwerking vooraan voorkwam een gelijkmaker.

Haruna Najimudeen, Alhassan Kalusha en Adam Ibrahim verprutsten allemaal hun kansen om een doelpunt te maken om de score te verhogen, ondanks dat ze alleen maar de doelman hoefden te verslaan.

Vincent Deyi, die net was hersteld van een enkelblessure, werd halverwege de tweede helft ingezet, maar kon zichzelf niet op het scorebord zetten.

Tamale Utrecht zal op vrijdag haar tweede vriendschappelijke wedstrijd spelen op het Kasalgu complex tegen het tweede divisie team Al-itifaq die deze week niet voor de tweede divisie competitie hoeft te spelen.

In de tussentijd zal Tamale Utrecht U-13 op zondag om 8 uur de strijd met Zayutna Colts Club aangaan op het Kasalgu complex in hun tweede vriendschappelijke ontmoeting na een opvallende winst tegen Bagabaga U-13 in hun eerste wedstrijd vorige week.