Tamale Utrecht regeert over Black Bulls

26 februari 2012

Tengere middenvelder Alidu Mohammed Awal zet zichzelf op de kaart

Tamale Utrecht Football Club won met 3-0 van het bezoekende team de Black Bulls, vandaag in het Tamale sportstadion,  in week 5 van de Polytank eerste divisie competitie.

Ze namen al na 15 minuten een voorsprong, toen Vincent Deyi, na een pass van buiten het strafschopgebied, uithaalde en de keeper verraste met een hard schot van zijn rechtervoet in de verre hoek van het doel.

De gasten, die vooral vast werden gezet op eigen helft, reageerden met harde tackles en een overtreding op spits Jafaru A. Somed, die geblesseerd raakte. Hij werd daarom in de 73ste minuut  gewisseld voor Tahiru Abdul Moomin, die deze overtreding wist te verzilveren en zijn club op een 2-0 voorsprong zette.

TUFC had ongeveer 70 procent balbezit en gaf blijk van zijn vastberadenheid, waarbij het zijn fans trakteerde op prachtig voetbal. De in grote getale toegestroomde fans genoten van het mooiste staaltje fraai en kunstig voetbal in de eerste divisie tot nu toe.

We waren getuige een ongelooflijk kunststukje in de 56ste minuut tussen Alhassan Kalusha en de tengere middenvelder Alidu Mohammed Awal. Een doortastende pass van Kalusha vond Awal, die een buitenspelval omzeilde en de bal met een lobje over de aanstormende Black Bulls keeper heen speelde.

Alidu Yakubu, die scoorde in de gelijkspelwedstrijd vorige week tegen Bazooka FC, werd in de 58ste minuut in het spel gebracht voor Alhassan Kalusha, terwijl  Hamdan Yakubu zijn eerste wedstrijd in de eerste divisie speelde en in de plaats kwam van  Alidu Mohammed Awal in de 65ste minuut.