Upper East UTD vecht terug en ontneemt TUFC winst

5 februari 2012

Upper East United vocht vandaag terug van een goal tegen en versloeg Tamale Utrecht FC met 3-1 in Bolgatanga, in week 2 van de eerste divisie competitie.

Verdediger Adam Ibrahim bracht de bezoekers na tien minuten op voorsprong toen hij gebruik maakte van een voorzet van Jafaru A. Somed.

Maar de thuisclub, onder druk gezet door de jongens van Tamale, kwam terug in de wedstrijd en zorgde net buiten het penalty-gebied voor de gelijkmaker, na een overtreding tegen hun speler door de rechtsachter Fatawu Yakubu.

In de tweede helft gaf TUFC rechtsachter Fatawu Yakubu, die het grootste deel van de wedstrijd in moeilijkheden was, een penalty weg na een overtreding in het doelgebied. Keeper Firdaus Sulemana kon de penalty niet tegenhouden, waardoor de thuisclub op voorsprong kwam.

Alhassan Salam werd vervangen door Yussif A. Basit terwijl Alidu Yakubu in de plaats kwam van Fatawu Yakubu. Eerder in de wedstrijd kwam Alidu Mohammed Awal er al in voor de geblesseerde Adam Ibrahim.

De thuisclub, die ook een paar veranderingen aan hun opstelling aanbracht, nam de absolute controle over de wedstrijd over in de tweede helft. Het ontbrak ze alleen aan scoringskansen om hun doelsaldo op te schroeven.

TUFC vocht in een aantal duels terug. Hen werd een penalty onthouden na een overtreding op Vincent Dey in het penalty-gebied. De scheidsrechter besloot niet te fluiten ten behoeve van ononderbroken spel. Hiervan maakte de tegenstander snel gebruik en brak uit met een counter om het derde doelpunt te scoren in blessuretijd. De scheidsrechters werden na het laatste fluitsignaal onmiddellijk belaagd door spelers van TUFC, na dit in de ogen van de bezoekers slechte besluit.