Tamale Utrecht verlaat met opgeheven hoofd MTN FA Cup

21 januari 2012

Het is Tamale Utrecht FC deze vrijdag niet gelukt door te stromen naar de 32ste ronde in de MTN FA bekercompetitie, toen ze 1-0 verloren van Danbort FC in Accra, al speelden ze beter dan hun tegenstander.

Een goal in de tiende minuut van de eerste helft was genoeg voor de Nungua-strijders om hun overwinning te beklinken, al gaven ze na de wedstrijd toe dat ze er goed mee weg waren gekomen.

De match werd door een grote mensenmassa gevolgd, waaronder een aantal technische trainers van de nationale teams. De wedstrijd zorgde voor een aantal opwindende duels, toen TUFC voor in de wedstrijd een aantal deuken sloeg in de verdediging van Danbort FC.

De thuisspelers herstelden zich echter snel en kregen een vrije trap dichtbij het doelgebied van TUFC. Keeper Mubarik Jebdon stond op het verkeerde been, wat resulteerde in een goal. TUFC kwam sterk terug en dwong de tegenstander terug naar eigen helft, maar slaagde er niet in uit een van de vele kansen een goal te laten volgen. De serie gemiste kansen begon met de rechtsachter Issahaku A. Kadiri die miste, na het omzeilen van een Danbort-verdediger in het strafschopgebied. Dit werd gevolgd door een loeihard schot van Iddirisu Osman dat over de lat vloog.

Man of the matchJafaru A. Somed miste vervolgens twee keer, door twee keer op de rand van het strafschopgebied op de paal te schieten en dus net twee goals mis te lopen. Alhassan Kalusha had waarschijnlijk voor de ommekeer kunnen zorgen nadat zijn teamgenoten het net hadden gemist. Het schot van zijn linkervoet had de keeper al verslagen maar ging rakelings langs het doel.

TUFC blijft voor hun volgende wedstrijd in Accra, voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Black Starlets op zondagochtend in Prampram, om in vorm te komen voor de eerste divisie, die zondag begint.